Onze school

Onze school in Lier heeft als doel leerlingen, voor wie het gewone onderwijs om één of andere reden te moeilijk is, op te leiden en te begeleiden. Dit gebeurt in de geest van het pedagogisch project. Wij willen een plaats zijn waar jongeren graag naartoe komen en zich thuis voelen. Onze kleinschaligheid draagt daar zeker toe bij.

Ons uitgangspunt is alle leerlingen mogelijkheden aan te bieden, zowel in GASV als in BGV, die voor hen het meest geschikt zijn. Hierdoor kunnen zij een volwaardig getuigschrift behalen. In alle opleidingen is veel aandacht voor de houding van onze leerlingen. Samenwerken, doorzetten, respect voor de anderen, zichzelf en het materiaal maken een wezenlijk deel uit van de opvoeding die wij onze leerlingen willen geven.

De leerlingen hebben tijdens het observatiejaar een heel schooljaar de tijd om met onze vijf opleidingen kennis te maken. Op deze manier kunnen ze een bewuste studiekeuze maken om zich dan verder te verdiepen in hun gekozen richting.

Onze school staat open voor jongens en meisjes tussen 12 en 21 jaar die door het CLB verwezen werden naar het buitengewoon onderwijs opleidingsvorm 3, type BA en type 9.
De leerlingen kunnen kiezen uit 5 opleidingen. Ze krijgen aangepast onderwijs, zodat ze de mogelijkheid hebben om een getuigschrift te behalen. Hierdoor wordt het mogelijk om, na hun opleiding, te werken in het normale arbeidscircuit en te functioneren in het gewone leefmilieu.

Onze school in Kessel staat open voor jongeren met een verwijzing opleidingsvorm 1, type 2 + type 9.

Wij behoren tevens tot de scholengemeenschap van de Lierse Katholieke Scholen, zie website: https://sites.google.com/heliks.be/home/home

Ons schoolbestuur is VZW Organisatie Broeders Van Liefde : www.broedersvanliefde.be